Posjeta Gorana Petreskog HNK Orašje

WP_20160430_19_13_36_Pro

Na slici: Dejan Tanturovski,Goran Tanturovski, Goran Petreski i Niki Petreski

          Nekadašnji izbornik U-17 i U-19 reprezentacije Makedonije Goran Petreski boravio je ovih dana u posjeti našem klubu. Taj nogometni makedonski internacionalac koji je nastupao za brojne klubove na prostorima bivše Jugoslavije među kojima su skopski Vardar i hrvatski Čakovec te korejski Pohan Steelers , a koji je sada profesionalni menadžer, u gradu na Savi boravio je nekoliko dana. Pratio je utakmicu našeg kluba protiv Novog Travnika,ali i još neke treninge posavskih nogometnih klubova. Nije nam želio otkriti da li je pokazao interes za još nekog nogometaša s ovog područja osim što je budno motrio Dejana Tanturovskog.

– Posjetio sam Tanturovskog. Želio sam se uvjeriti u njegove trenutne igračke sposobnosti. Upravo u utakmici koju sam gledao postigao je dva prelijepa zgoditka- zagonetno nam je kazao Petreski s kojim je bio i njegov sin Niki koji će po svemu sudeći,kako nam kažu makedonski nogometni izvori,nastaviti očevim stopama što se barem nogometnih voda tiče.

S njima je bio  i Goran Tanturovski, otac našeg nogometaša Dejana Tanturovskog.

– Osobno smo se uvjerili da je Posavina izuzetno gostoljubiva sredina. Imate prelijepe krajolike. Niti jednog trenutka se nisam pokajao što sam sinu dao zeleno svjetlo da pristupi vašem klubu. Hvala vam od srca- kazao je Goran Tanturovski.

Razgovarali smo i s Dejanom koji nam nije mogao ništa konkretno reći gdje će nastaviti nogometnu karijeru. Jedino nam je saopćio da će u našem klubu ostati do isteka ugovora,odnosno završetka prvenstva.

– Možda odem i kolo prije kraja prvenstva zbog određenih obveza u Makedoniji- kratko nam je rekao ne želeći pojašnjavati detalje oko svog možebitnog nastavka karijere izvan prostora zajedničke nam bivše države.

Prije povratka u Makedoniju naši su se gosti upoznali s poviješću kluba,obišli su nogometno zdanje SRC “Goal”,a posjetili su i neke kulturno-povijesne znamenitosti našeg kraja.

 

Powered by themekiller.com